Bij mindfulness coaching ligt de focus op bewust-zijn ontwikkelen. Je krijgt inzicht in hoe jouw overtuigingen je emoties en gedrag sturen. Het confronteert je direct met jezelf, je eigen gedachten, emoties en gedragingen. Je leert bewust te zijn, bewuster voelen en door meer acceptatie minder mee te gaan in emoties en oude gedragspatronen.  

Effecten mindfulness coaching

  • Contact maken met je gevoel zonder je erin te verliezen. 
  • Bewust worden van patronen en automatisme
  • Bewustzijn wat je voelt en ervaart
  • Ontspannen zijn met jezelf (ipv reageren op wat je voelt)
  • Minder invloed van je gedachten en emoties op je gedrag
  • Meer positieve emoties.

Mindfulness coaching is voelen en ervaren

Mindfulness coaching is een lichaamsgerichte vorm van coachen. Tijdens het coachen richten we de aandacht op wat je voelt en ervaart. Doordat je met de emoties contact maakt, deze ziet en erkent, verdwijnt de emotie gek genoeg. De meeste mensen ervaren meer afstand van de emotie, terwijl ze er juist meer contact mee maken. Je kunt de emotie waarnemen, zonder dat je erop hoeft te reageren, zoals je waarschijnlijk gewend bent. 

Drie manieren om om te gaan met emoties:

  1. Uiten. Het uiten van de emotie (of omzetten in gedrag) zodat we deze zelf niet hoeven te ervaren. Door te bewegen ga je immers minder voelen.
  2. Wegdrukken. We drukken de emotie weg en proberen deze te negeren. De emotie blijft, echter gaat in het lichaam zitten. Dit kan ziektes en ‘negatief’ gedrag tot gevolg hebben.
  3. Mindfulness coaching. We blijven met aandacht bij onze emoties zonder deze te uiten of weg te drukken. Door hier met aandacht bij te blijven, zullen we merken dat deze emotie langzaam omgezet wordt in bewustzijn. Net zoals gedachten komen en gaan, zul je merken dat ook emoties uiteindelijk komen en gaan.

Interesse in mindfulness coaching?

Ervaar hoe effectief deze vorm van coaching voor je werkt. Neem contact op voor een gratis oriënterend mindfulness coachingsgesprek.