Al vele eeuwen trekken mensen zich in vele culturen terug om te gaan bezinnen. Een plek waar we tot onszelf kunnen komen, rust kunnen ervaren vrij van dagelijkse beslommeringen of waar we tot nieuwe inzichten kunnen komen.

Onze retraites biedt de ruimte om te komen tot deze rust, inzicht en innerlijke kracht. De meditaties en rustige bewegingen en zachtheid bij Chi Gong zorgen voor een zachte manier om jezelf te transformeren.

Ga verder naar het programma stilte-weekend of 7-daagse retraite Mindfulness meditatie en mindful bewegen te Frankrijk.

Aandacht

Aandacht staat centraal, waarbij we zonder oordeel met aandacht zijn bij wat zich nu voordoet. Zonder prestatiedrang, zonder eisen te stellen aan ons zelf, gewoonweg aanwezig zijn in de beweging en bewustzijn ontwikkelen.

Stilte

Sommige van onze retraites (kijk naar het programma) zullen volledig in stilte zijn. In andere programma's is ruimte voor een gesprek. In de stilte retraites zal na een gezamenlijke start de retraite in stilte verder gaan tot de laatste middag wanneer we de stilte weer gaan verbreken. We verzoeken je dan alleen te communiceren wanneer dit functioneel is en de situatie er om vraagt. De stilte kan in het begin onwennig zijn. Je zult waarschijnlijk op opmerken hoeveel energie het je oplevert door niet te praten. Daarnaast helpt het om je aandacht te houden bij de situatie zoals deze is en meer opmerkzaamheid en bewustzijn te ontwikkelen.

Interesse in een van onze retraites of vragen, neem gerust contact op.