Intuïtie is aanwezig in het hier en nu. Je bent je bewust van de signalen die je oppikt vanuit je zintuigen en kunt hier betekenis aan geven. Ontwikkeling van je intuïtie begint door bewustzijn te ontwikkelen over jezelf. Drie elementen zijn belangrijk bij het ontwikkelen van je intuitie:

  • Aan de ene kant ontwikkel je je zintuiglijke vermogens. Door met aandacht te zijn bij je zintuigen, vergroot je je waarnemingsvermogen. Denk hierbij aan de wijnconnaisseur die zijn reuk- en smaakvermogen versterkt heeft door tijd en aandacht te besteden over de smaaksensaties, ingredienten en achtergronden van wijnen. Ook zo kun jij je bewustzijn ontwikkelen van de subtiele signalen en energieën in en om je heen.
  • Daarnaast leer je onderscheid te kunnen maken tussen je intuïtie, emoties, ratio en normen en waarden van anderen. Je ontwikkelt kennis over jezelf. Aangezien je gedachten en overtuigingen direct beïnvloeden hoe je voelt is het belangrijk om onderscheid te kunnen maken tussen intuïtie, je emoties en je ratio.
  • Het allerbelangrijkste is aanwezigheid in het NU. Alleen in het nu pik je de signalen op. Wees met je aandacht bij wat je waarneemt vanuit je zintuigen, maar ook je emoties en de gedachten die je hebt. Besef dat als je aan het denken bent, je veel minder in staat bent om signalen op te pikken.

Lees hier tips hoe jij jouw intuitie kan ontwikkelen of over intuitie ontwikkelen en coachen en ons aanbod trainingen intuitieve ontwikkeling