Mijn enthousiasme om te coachen en te trainen komt vanuit het verlangen mijn volledige potentie te leven en anderen te ondersteunen om hetzelfde te doen. 

 • Het leven van je potentie
 • Rust in je hoofd en lekker in je vel
 • Loslaten van belemmeringen
 • Vertrouwen op je gevoel en intuitie
 • Omgaan met stress, spanning of burn-out
 • Kiezen voor wat je werkelijk verlangt 
"Verander wat je kunt veranderen, accepteer wat je niet kunt veranderen en heb de wijsheid het verschil tussen beiden te kennen."

In korte tijd tot resultaat

De mensen die met mij aan de slag gaan, komen in korte tijd tot resultaat. De klik is hierbij enorm belangrijk. Veiligheid en vertrouwen is essentieel om te kunnen confronteren op gevoel en subtiel gedrag.

Een website is nooit vervangbaar voor persoonlijk contact. Neem contact op voor een eerste gesprek en ervaar wat ik voor jou of jouw bedrijf kan betekenen.

Lees hier verder over de drie principes van coachingCoaching op verlangens en keuzes maken 

Iedereen herkent het wel. Je gevoel zegt dat je iets wil en dan zegt je hoofd wat anders. Waar luister je naar? Hoe meer je in je gevoel zit en naar je gevoel luistert, hoe gemakkelijker het is om keuzes te maken.

Doe wat NU je hart ingeeft, dus dan bedoel ik niet je hoofd die allemaal ideeën produceert over wat je ouders denken of wat je omgeving zegt. Jouw ja is de ja die je van binnenuit voelt.

Iedereen heeft wat te brengen in de wereld. Daar kom je alleen achter als je voelt. Die ruis van je hoofd weghalen, dat is wat ik je kan brengen. Nieuwsgierig? Neem contact met me op 


Bel Luc jouw coach
voor regio Vianen
en Utrecht: 

06-46394565
   

Over mij: 
 • Gecertificeerd (relatie)coach en gedragstrainer
 • Meer dan 15 jaar ervaring als coach
 • Gecertificeerd healer & (aura)reader
 • Afgestudeerd bedrijfseconoom / strategie en organisatie
 • Gecertificeerd Mindfulness Based Stress Reductie Trainer (Cat. 1)
 • 1e meestergraad in Tai Chi Lee-style
 • Auteur van de boeken 'Van intuitie naar inzicht' en 'leven vanuit flow en intuitie'
Voor: 
 • Direct inzicht
 • Effectief veranderen van (gedrags)patronen
 • Snel resultaat
En:
 • Een lekker kopje thee of koffie.
 • Een open gesprek, vriendelijk en fijn contact
"Verander wat je kunt veranderen, accepteer wat je niet kunt veranderen en heb de wijsheid het verschil tussen beiden te kennen."

Enkele coachingservaringen

Je kunt je wereld veranderen door je gedachten erover te veranderen
Martin, ICT-manager

Luc heeft ervoor gezorgd dat ik mij ten eerste weer prettig en relaxt voel, zowel voor mijzelf als naar andere personen toe. Daarnaast vind ik dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen en ook kwetsbaarder op durf te stellen!
Margot, directeur

De coaching heeft me geholpen in mijn eigen kracht te komen en de bevestiging in mezelf te zoeken
Gabrielle, adviseur


Bel Luc jouw coach
voor regio Vianen
en Utrecht: 

06-46394565
   

Authenticiteit en authentiek gedrag

Authenticiteit is congruentie in wat je denkt, voelt, zegt, doet en wie je in essentie bent. Je weet wie je bent, wat je kunt en wilt en hoe je dit kan bereiken. Je hebt zelf-vertrouwen. Wat er binnen in je leeft, is zichtbaar voor de buitenwereld.  Elementen van authenticiteit: 

 • Je bent je bewust van je belangrijkste drijfveren
 • Je komt 'echt' over in je gedrag en houding
 • Je leeft wat werkelijk belangrijk voor je is
 • Je bent open en eerlijk naar jezelf en naar anderen

Door jezelf te laten zien, weten anderen wat je wilt. Je komt hierdoor eerder in contact met gelijkgestemden. Jouw omgeving kan niet om je heen. Authenticiteit betekent dat je krachtiger en duidelijker wordt. lees meer over athenticiteit en authentiek gedrag


Aanpak coaching

Ons doel is altijd gericht op het verbreden van je horizon en het leven van je volle potentieel zowel op je werk als privé. De coaching is gericht op het vinden van authenticiteit middels een aanpak gericht op drie bewezen fundamentele elementen voor effectieve resultaten. 

1. De kracht van zelfkennis. 
Intuïtief voel je aan wat belangrijk is voor je, wat je energie en voldoening geeft. Dit is noodzakelijk om die stappen te zetten om je dromen te leven en een betekenisvol leven te leven.

2. Keuzemanagement en prioriteiten.
Je bent altijd in staat vanuit verschillende mogelijkheden jouw situatie te bekijken zodat je eigen krachtige keuzes kunt maken. Je laat ineffectieve gedachte en gedragspatronen los voor betere keuzes.

3. Het maximale uit je leven halen. 
Het leven zit soms in een versnelling, soms in een vertraging. Het is belangrijk om comfortabel te zijn en de rijkdom te kunnen ervaren van het leven op elk moment zowel in werk als prive.

Enkele coachingservaringen

Het 'zware gevoel' is voor 99% verdwenen, dus ik kan zeggen dat ik me beter voel. Dank daarvoor!'
N.v.L., administratief medewerker

Effectief om in mijn geval veranderend gedrag in gang te zetten
Laurens, Finance manager

De effectiviteit was hoog. Ik ervoer in ongelofelijke korte tijd, voor mijn gevoel, veel ontwikkeling. 
Wilko, ICT manager

"ZIJN" betekent acceptatie van jezelf en met overgave leven in het moment.
Zijn staat voor het in contact zijn met je authentieke zelf, wat je werkelijk belangrijk vindt, je emoties, verlangens en kwaliteiten. Je hebt de keuze om te reageren zonder dat je emoties en gedachten je hiertoe aanzetten.

"DOEN" staat voor de beweging naar je doelen toe
Vanuit zelfvertrouwen, innerlijke drijfveren, rust en innerlijke kracht beweeg je naar je doelen toe. Door de verbinding met wie je bent, worden je doelen en weg er naar toe helder en gemakkelijker bereikbaar.

Specifieke vormen van coaching:

Mindfulnesscoaching & zijnscoaching 

 • Door met aandacht te blijven bij wat we voelen en ervaren, geven we er ruimte aan. Mindfulness is een bruikbare techniek om te leren omgaan met 'negatieve' emoties en belemmerende gedachtepatronen. Door de emoties in hun bewustzijn te brengen, hier met milde aandacht bij te blijven, verminder je hun invloed op je geest.

 • Soms wordt ons gedrag zodanig gestuurd door onze emoties en gedachten dat ons gedrag niet meer positief werkt voor ons. Onze gedachten en emoties worden een belemmering. Vanuit aanwezigheid en bewustzijn van je eigen belemmerende overtuigingen, word je in staat gesteld je gedrag te sturen. 

Teamcoaching

 • Bij Teamcoaching gaat het om stappen te zetten naar een betrokken team waarbij verbinding en openheid aanwezig zijn. Je wilt dat de teamleden elkaar blindelings weten te vinden. Binnen het team zijn de kwaliteiten en valkuilen helder. Daarnaast is elk teamlid aanspreekbaar op zijn of haar gedrag en verantwoordelijkheden.

Personal Coaching / Life coaching (Lees meer

 • De vraag 'Hoe sta jij in het leven' staat vaak centraal bij personal en lifecoaching. Je wilt leven wat je belangrijk vind en waar je voldoening van krijgt. Je bent in balans prive en werk en deze balans uit zich hoe jij je zowel fysiek, emotioneel als mentaal voelt. Je hebt energie en bent zelfbewust in de keuzes die je maakt. 

 • Je wordt gecoacht op je zelfsturend vermogen. Je vergroot je bewustzijn over de oorsprong van je eigen gedrag en de effecten ervan. Je hebt vertrouwen in jezelf in contact met anderen.

Stress en burn-out coaching

 • Je wilt patronen doorbreken, ontspannen omgaan met nieuwe stressvolle situaties en bewust worden van ineffectief gedrag
 • Je wordt gecoacht om je grenzen te kennen, voelen en aan te kunnen geven. Je identificeert bronnen van stress en leert ontspannen omgaan met prikkels uit je omgeving

 

Authenticiteitscoach
Luc van Esch
06-46394565
Dominicushof 153 
4133 AM Vianen

In Den Bosch Locatie Vliert
Victorialaan 15

Voor meer informatie over mij en mijn andere activiteiten kijk ook op www.ontdekjezelf.com 
Op de weblog plaats ik regelmatig artikeltjes over bewustzijnsontwikkeling, mindfulness en intuitie

Het coachingstraject kan ook worden gedaan op een locatie naar keuze. In het laatste geval worden reiskosten in rekening gebracht.
 • Welke websites spreken je aan? Kijk eventueel kort naar de achtergrond en ervaring van de coach en ga af op je gevoel. Vertrouw op je allereerste indruk.
 • Kies verschillende type coaches uit. Mensen zoeken vaak op dezelfde plek en op dezelfde manier bij dezelfde type mensen. Vaak kan een 'vreemde' gemakkelijker licht werpen vanuit een nieuwe invalshoek. 

2. Ga in gesprek met de coach. Waar let je op? 

 • Word je geraakt in het gesprek?
 • Word je geinspireerd?
 • Sluit zijn of haar werkwijze aan bij jou.

3. Kies je coach en maak je afspraken. 

Let op: bij twijfel, niet doen! Start eventueel met een eerste coachingsgesprek waarna je de keuze definitief maakt. Andere elementen om op te letten: tarief, locatie, aansluiting bij een beroepsorganisatie 


Authenticiteitscoach
is aangesloten bij het Nobco
Nederlandse Orde voor Beroepscoaches


Enkele coachingservaringen

Ik was onder de indruk van het vermogen van de coach bij de gesprekspartner verschillende gevoelens te onderkennen.
Roel, Hoogleraar

Het verbaasde me eigenlijk dat ik zo snel tot bepaalde inzichten kwam.
Debbie, eigenaresse kinderdagverblijf

Door bewust te zijn van hoe ik overkom heb ik mezelf meer geaccepteerd

Frederieke, redacteur

 


Bij stress en (bijna) burn-out heb je niet geluisterd naar je lijf. Wanneer je terugkijkt naar afgelopen perioden zul je beseffen dat je veel signalen gemist hebt die aangaven dat je grens al bereikt was. Je bent niet in staat geweest om ontspannen om te gaan met de verschillende bronnen van stress. Je wilt de regie weer in handen nemen. Je vergroot je invloed op je omgeving, zodat vanaf vandaag de omgeving minder invloed zal hebben op jouw stress-niveaus.dfulness coaching.

Coaching helpt om patronen te doorbreken, te ontspannen en omgaan met nieuwe stressvolle situaties. In dit coachingstraject pakken we de stress- en (bijna) burn-out problematiek als volgt aan: 

 • Bewust worden van ineffectief gedrag
 • Grenzen kennen, voelen en aan kunnen geven.
 • Identificeren van bronnen van stress.
 • Leren omgaan met stress-situaties.
 • Ontspannen of anders leren omgaan met prikkels uit je omgeving
 • Alert, aandachtig en gelijkertijd mentaal en emotioneel ontspannen

Bel Luc jouw coach
voor regio Vianen
en Utrecht: 

06-46394565
   

Enkele coachingservaringen

Luc voelt intuïtief scherp aan wat iemand bezighoudt en tegenhoudt en speelt daar kundig op in. 
Marnix, trainer

Het verraste me dat ik zo snel resultaat kon hebben door meer te luisteren naar mijn gevoel.
C.F. medewerker gemeente

Luc houdt de ander een spiegel voor, waardoor die zichzelf leert zien, en daarmee beter ziet wat het effect van zijn/haar gedrag op anderen is/kan zijn.
Hanneke


Coachen bij keuzestress 


Enkele coachingservaringen

Luc is echt betrokken met een positief kritische houding. 
Michiel, directeur adviesbureau

Ik heb nu meer aandacht voor de positieve dingen in het leven gekregen en kan nu nog beter kiezen of ik wel of niet in emotie ga reageren. 
Evelien 

Ik kan nu meer bewust kiezen hoe ik met anderen communiceer op een wijze die voor beiden prettig is.
Rob, journalist

Bel Luc jouw coach
voor regio Vianen
en Utrecht: 

06-46394565