Deze 8-weekse training Mindfulness MBSR is een wetenschappelijk bewezen training om te leren omgaan met stress. Letterlijk betekent mindfulness opmerkzaamheid. Je leer bewuster te leven en vaker zonder oordeel te zijn waardoor meer balans ontstaat tussen je denken en voelen. (Effecten mindfulness meditatie).

Voor wie?

De 8 weekse training is voor mensen met stress gerelateerde klachten en is ook zeer geschikt voor mensen die snel last hebben van prikkels uit de omgeving. Denk aan:
  • Veel denken of piekeren
  • Moeilijk kunnen ontspannen
  • Snel reageren vanuit emoties
  • Overgevoelig voor prikkels van buitenaf
  • Slecht slapen
  • Gejaagdheid
In deze training leer je hoe de klachten ontstaan, de rol van stress en je leert vaardigheden om hier mee effectief om te gaan. We maken gebruik van verschillende meditatieoefeningen zoals zitmeditatie, liggende aandachtsoefeningen en mindfulness yoga. De effectiviteit van de training is afhankelijk van het beoefenen van het huiswerk. ca. 45 min. met behulp van bijgeleverde audio bestanden. Het vraagt bereidheid en tijdsinvestering van de deelnemers.

Wat is Mindfulness?

Bekijk hier onder een kort filmpje met uitleg over mindfulness meditatie

Over de training lees:
Inhoud training mindfulness, Ervaringen deelnemers training mindfulness  Heb je interesse? Schrijf je nu in.

Overige mindfulness:
Lees ook Mindfulness 8 weekse individuele training, Hoe te mediteren, Wetenschappelijke bewijzen mindfulness meditatie. Iets anders?Training mindfulness in Communicatie, Mindfulnesscoaching & zijnscoachingof verder over de Training mindfulness coaching.


"Het heeft me bewustzijn opgeleverd over 'onbewuste' gevoelens, keuzes, gedachten en handelingen. Daarnaast de vaardigheid om te mediteren en zo rust & evenwicht te pakken"
Dorien

"Zinvol, verdiepend en gewoon fijn!"
Martine

"Een start van een nieuw begin, een leven met mindfulness. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen, want het geeft me zoveel goeds!"
Francis

"Wat het team aansprak was dat de begeleiding bij de oefeningen tot de verbeelding sprak. Zodoende waren het focus- en aandachtsoefeningen die we op onze privé- en vooral werksituaties konden betrekken. Tastbare voorbeelden waar ons ietwat nuchtere team goed op aansloeg. Al met al een leuke introductie van Mindfulness en een waardevolle ervaring."
Alfred RedbookICT