1. Minder stress!

Stress ontstaat vaak onbewust zodat we pas thuis ervaren dat ons lijf vol spanning zit. Wanneer je met aandacht bent, ervaar je exact het moment en de omstandigheden dat de stress ontstaat zodat jij stappen kunt zetten om deze stress niet te laten ontstaan en een andere keuze te maken.

2. Je wilt iets veranderen, maar het lukt niet.

Je hebt besloten om te leren accepteren omdat je eindelijk beseft dat je de situatie toch niet kunt veranderen. Mindfulness meditatie helpt je om te zijn met wat er is. Bepaalde dingen zijn er nu eenmaal. Het lijden ontstaat door te vechten tegen wat er is.

3. Het is gratis

Meditatie is aandacht en aandacht heb je en jij bepaalt hoe jij je aandacht richt. Natuurlijk zijn trainingen en boeken zeer nuttig om je te begeleiden, maar als jij met aandacht bent of aan het mediteren, kost het je niets

4. Het is wetenschappelijk bewezen dat het werkt.

Veel mensen willen weten dat iets werkt voordat ze het doen. Bij deze: het is bewezen dat het werkt! Ook voor mensen die angstig, depressief zijn of zware pijnklachten hebben, ervaren verlichting en verbetering van hun situatie.

5. Het vergroot je zelfvertrouwen.

Door mindfulness meditatie train je je aandacht, je wordt scherper en helderder in wat je ziet en voelt. Je leert te vertrouwen op je eigen ervaringen in het hier en nu zodat je niet meer hoeft te vertrouwen op je gedachten (die gebaseerd zijn op ervaringen uit het verleden) Wanneer je steeds meer kunt zijn met hoe jij je voelt en hoe helderder je ziet en snapt wat je voelt, hoe groter je zelfvertrouwen.

6. Je wilt gelukkig worden.

Blijkbaar ben je niet tevreden met hoe het nu met je is. Als je je ‘negatieve’ emoties niet meer kunt of wilt ervaren kun je over het algemeen ook de ‘positieve’ emoties niet meer ervaren. Wanneer je je niet meer verzet tegen de emoties die je hebt, zul je merken dat het leven gemakkelijker wordt en je meer gevoelens van geluk en tevredenheid gaat ervaren.

7. Mindfulness meditatie kan altijd en overal.

Waar jij gaat, daar gaat je aandacht. Jij kunt overal en altijd met aandacht zijn, als je ervoor kiest. Op dit moment kun je dit met aandacht lezen zonder dat je met je gedachten afdwaalt.

8. Je wilt minder impulsief reageren.

Je reageert impulsief omdat je emoties zo intens zijn dat je er wel op moet reageren. Wanneer je met aandacht bent, zul je ervaren dat er eerst een prikkel is, dan een eerste gevoel, een gedachte, emoties en vervolgens kunnen verschillende gedachten en emoties elkaar opvolgen. Dit gebeurt binnen 1 seconde! Door met aandacht te zijn, kun je leren om bij de eerste prikkel al een andere keuze te maken.

9. Praktisch en toepasbaar

Het is praktisch en gericht op effectief trainen van het brein. Het is ontdaan van alle spirituele rituelen. Een kaarsje, muziek of een boedha zijn niet nodig om de effectiviteit van meditatie te ervaren.

Lees hier meer over mindfulness meditatie