Al vele eeuwen trekken mensen zich in vele culturen terug om te gaan bezinnen. Een plek waar we tot onszelf kunnen komen, rust kunnen ervaren vrij van dagelijkse beslommeringen of waar we tot nieuwe inzichten kunnen komen.

Onze retreats bieden de ruimte om te komen tot deze rust, inzicht en innerlijke kracht. De meditaties en rustige bewegingen en zachtheid bij Tai Chi & Chi Gong ondersteunen het proces om op een zachte manier jezelf te transformeren.

Ga verder naar het programma zomerweek intuitie of stilte-week te Frankrijk.

Inzicht

Jij en de natuur zijn een. Zoals jij van binnen bent zie je de wereld om je heen. Inzichten komen spontaan op in het besef dat je een bent met de natuur en de natuur je spiegelt precies zoals jij bent op dit moment. We doen specifieke meditaties om je af te stemmen, gebruiken visualisaties, Chi Gong oefeningen, observaties van anderen of een aandachtige wandeling die je in verbinding brengt de kern van wie je bent.

Plezier

Vanuit plezier ontstaat er openheid en een automatische bereidheid nieuwe dingen te zien en te leren. Heerlijk eten staat altijd op het programma.

Aandacht

Aandacht staat centraal, waarbij we zonder oordeel met aandacht zijn bij wat zich nu voordoet. Zonder prestatiedrang, zonder eisen te stellen aan ons zelf, gewoonweg aanwezig zijn in het contact, in gesprekken, in de beweging en zo bewustzijn ontwikkelen.

Stilte

Sommige van onze retreats (kijk naar het programma) zullen kleine of iets grotere delen in stilte zijn. In alle programma's is ruimte voor een gesprek, plezier en gezelligheid. De stilte kan in het begin onwennig zijn. Je zult waarschijnlijk op opmerken hoeveel energie het je oplevert door niet te praten. Wanneer je ophoudt met praten zul je merken dat de overige zintuigen zich verscherpen. Daarnaast helpt het om je aandacht te houden bij de situatie zoals deze is en meer opmerkzaamheid en bewustzijn te ontwikkelen.

Interesse in een van onze retraites of vragen, neem gerust contact op.