Een grote stap in bewustzijn of intuïtie ontwikkeling kan beginnen met het stellen van de vraag: waar komt mijn gevoel vandaan?

Er zijn een aantal mogelijkheden:

1. Gevoel als gevolg van mijn eigen overtuiging.

Elke gedachte brengt met zich mee een gevoel of emotie. Hoe sterker de gedachte of overtuiging is die je hebt, hoe sterker de emoties zijn. Bv je ziet iemand zeehondjes neerknuppelen en je vind dat dat echt NIET mag. Het beeld en de gedachte hierover creëert de emotie van boosheid.

2. Gevoel door persoonlijke of spirituele ontwikkeling.

Lichaam en geest zijn een. Zodra je een (geestelijke) ontwikkeling doormaakt, zal je lichaam erop reageren. Zo kun je intense emoties ervaren waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Enkele dagen later kunnen ze ook weer verdwijnen zoals ze gekomen zijn.

3. Gevoelens oppikken van andere mensen.

Elke contact met andere mensen heeft impact op ons. Let maar eens op wat de impact is van een introvert persoon op jou of een hyperenthousiast persoon. Je neemt emoties zoals blijdschap of verdriet over. Hoe meer je invoelt, hoe meer je gaat meetrillen in dezelfde frequentie. Ga eens naar een begrafenis. Het verdriet wat je daar voelt, is dat van jou of van de ander?

4. Gevoelens oppikken van de omgeving.

Elke omgeving heeft zijn eigen trilling, energie. Zodra je een huis koopt zul je dit zeker ervaren. Sommige huizen zullen voor je echt niet goed voelen. Zonder te kijken of te horen ervaar je intuïtief de energie van de omgeving. Of ga eens in Amsterdam verschillende wijken in en je zult snappen wat ik bedoel.

De vraag die wel overblijft waarom je deze emoties en gevoelens oppikt?

In een zelfde situatie voelen verschillende mensen verschillende dingen. Emoties zeggen iets over jou, de omgeving, maar ook hoe je in het leven staat en waar je vandaan komt. Die vraag kun jij alleen zelf beantwoorden. Zijn deze emoties belangrijk voor je? Of juist de onderliggende overtuigingen die je hebt? Onderzoek je emoties en je leert jezelf kennen.