Dieren kiezen op basis van hun instinct (Ik noem het de lagere intuïtie).
Als dieren voelen dat een situatie bedreigend is gaan ze weg. Zo zal een hert echt niet het struikgewas in gaan als hij er een paar blaadjes ritselen.

De gedachte is sterker dan je intuitie

Mensen zijn de enige zoogdieren die beslissingen kunnen maken tegen hun intuïtie in. Soms voel je aan dat iets niet bij je past. Mensen kunnen zichzelf dan ideeën aanpraten door gedachten zoals “het zal wel meevallen”. Dat geldt ook omgekeerd wanneer een fantastische mogelijkheid zich aandient, iets wat precies bij je past. Dat je op dat moment denkt dat het vast wel tegen zal vallen of niet voor jou bedoeld is.

Veel mensen hechten zich zo aan hun gedachten en oude overtuigingen dat ze geen onderscheid meer maken tussen de pure intuïtie en de gedachten die ze hebben. De gedachten zijn echter altijd gebaseerd op ervaringen en gemaakte keuzes in het verleden. Maak onderscheid tussen je gedachten en je pure intuïtie. Besef dat onder elke sterkte overtuiging een emotie zit.

De emotie is sterker dan je intuitie

Ook emoties of sterke verlangens kunnen tussen jou en je intuitie staan. Soms weet je dat een bepaalde baan, opdracht of relatie niet helemaal past maar neem je toch de beslissing er mee door te gaan. De opdracht kun je aannemen omdat je angst voelt om geen geld te hebben. De relatie kun je aanhouden omdat de sex zo geweldig is of omdat je bang bent alleen te zijn. Toch voel je ergens dat het niet voor jou is.

Intuitie is vertrouwen

Heb je het vertrouwen dat er iets beters, iets nieuws op je pad komt wat beter bij je past? Heb je vertrouwen dat je als je deze baan weigert, er een baan op je pad komt die beter past? 

Hoe intuitie te ontwikkelen?

Ontwikkel je intuitie, vertrouw op je eerste gevoel en kijk hoe het uitpakt
Ontwikkel je intuitie, vertrouwen niet op je eerste gevoel en kijk hoe het uitpakt.
Wees bewust van je emoties, gevoelens en gedachten en leer hiervan. Maak bewust keuzes op je gevoel, gedachten en emoties of intuitie, maar doe het bewust. Observeer of het brengt wat je verwacht. Je zult bewuster worden en je intuitie ontwikkelen. Je zult ervaren dat je op je intuitie kunt vertrouwen.
Meer tips? Lees verder over intuitie ontwikkelen