Bij simpele keuzes kun je vertrouwen op je ratio. Jouw analysator raakt echter in de war bij te veel opties, ideeën en mogelijkheden. Bij ingewikkelde keuzes werkt ratio niet meer omdat er teveel data is die verwerkt moet worden. Op dat moment moet je vertrouwen op wat je voelt.

De oplossing is simpel

Bij elke (ingewikkelde) keuze ervaar je (bewust of onbewust) direct het gevoel, wat aangeeft: doen of niet doen. Het simpele is dat je alleen maar hoeft te luisteren naar je gevoel. Daarna begint het probleem…….we gaan nadenken. We vinden er wat van. Alle kleine details laten we de revue passeren omdat we hebben geleerd van onze ouders: “denk na voordat je wat doet!” We vertrouwen niet meer. Bij elke gedachte ontstaat een klein gevoel en met alle ideeën en gedachten die we hebben ontstaat er een oerwoud aan gevoelens en emoties, waardoor we op ons gevoel in elk geval geen enkele keuze kunnen maken. Dat is het moment dat de oplossing niet zo simpel meer is. 

Intuïtie begint in het nu.

Altijd! Nog geen seconde later komt al de eerste gedachte met bij behorend gevoel. Registreer dat moment! Wees bewust van dat moment of ga anders terug naar het eerste moment dat je voor de keuze stond. Dat eerste gevoel. Voelt het goed, doen….twijfel je, niet doen. Dan voorkom je dat je gedachten je op een spoor zetten van een keuze die niet bij je past.

Lees meer over intuitie ontwikkelen