Je kunt jezelf het beste leren kennen door ontmoetingen met een ander. Bepaalde mensen kunnen het beste (of het slechtste) in je naar boven halen. Sommigen halen boosheid en haat bij je naar boven en anderen liefde en blijdschap. 

Emoties zitten vaak verstopt

Een groot deel van onze emoties en gedragspatronen, zitten verstopt in een onderbewuste laag van onszelf. Bepaalde situaties en ontmoetingen met anderen halen deze emoties, overtuigingen en bijbehorende gedragingen naar de oppervlakte.

De betekenis van emoties

Hoe groter de emoties, hoe belangrijker datgene wat geraakt is in jou. Vaak zijn dat opgeslagen emoties gekoppeld aan herinneringen uit het verleden. Kijk op dat moment niet naar buiten, maar kijk naar binnen. Wat gebeurt er? Wat voel ik? Welke gedachten komen op?

Emoties zijn jouw eigen verantwoordelijkheid

Het zijn jouw emoties die je voelt. Ze zitten in jouw lichaam en zijn dus jouw verantwoordelijkheid hoe je ermee omgaat. Wees geen slachtoffer van je eigen emoties. Neem ze in eigendom! Met meditatie kun je leren aanwezig te zijn in elk contact en kun je loskomen van deze diepgewortelde patronen. 

Jezelf leren kennen

Het leven is een leerproces omdat iedere situatie en elke persoon nieuwe dingen in jou teweeg kan brengen. Je leert aspecten van jezelf die je voorheen nog niet kende.

Wie ben jij?

Denk je wel eens.....Zo BEN ik! Dat zou ik willen betwisten. Ken je Paul Potts? Oud winnaar van Britains Got Talent? Wat zou hij zeggen over zichzelf de dag voordat hij zich inschreef voor het programma? Zoek het filmpje eens op en kijk naar het non-verbale gedrag. Zoek dan eens een recent interview op van hem. Zijn gedrag en uitstraling zijn radicaal veranderd. Zijn gedachten over zichzelf, de gevoelens en emoties die hij ervaart zijn volledig veranderd. Dus wie is hij in de kern? 

Jij bent niet wat je voelt

En daarmee de vraag....wie ben jij? Jij kunt observeren wat je voelt, echter je bent niet wat je voelt. Je kunt observeren wat je denkt en dat je gedachten veranderen. Maar wie ben jij dan? Een ding is helder, dat jij bestaat uit verschillende aspecten......zo niet alle aspecten?!?