Je wilt een keuze maken en je eerste gevoel of intuïtie kan sterk zijn. Je voelt dat deze keuze bij je past. Direct daarna komen er herinneringen op over vergelijkbare minder succesvolle keuzes die je hebt gemaakt in het verleden. Ook ga je misschien nadenken over andere mensen, wat zij vinden en hoe zij keuzes maken. En daar ga je……….twijfel, verschillende gedachten, gevoelens en emoties en je weet niet meer wat te kiezen.

De gevoelsbalans, ratio - emotie of intuïtie - gevoel

Bij elke keuze is er een eerste intuitie of gevoel, voor de meeste mensen te herkennen als 'lekker' of 'niet lekker'. Daarna gaat je hoofd interpreteren en oordelen, de herinneringen en verwachtingen met bijbehorende emoties komen naar de voorgrond. En dan.....kun je dan nog kiezen?

Laat je altijd je ratio kiezen? Dan ondermijn je jezelf!

Bedenk dat je hoofd niet in het NU kan zijn. Je ratio kan alleen maar nadenken over iets wat is geweest, het analyseren en verwachtingen hebben over de toekomst. Merk je dat je alleen vanuit je ratio kiest, dan kies je volgens patronen en automatismen uit het verleden. Grote kans dat je jezelf ergens belemmert. Je volgt immers de patronen die je vroeger ook al volgde. Misschien zelfs de overlevingspatronen die je had als kind. Maar passen die patronen eigenlijk nu nog wel?

Intuitie: kiezen in het nu

Bij simpele keuzes kun je je ratio de controle geven. Bij meer ingewikkelde keuzes kan de ratio het niet aan omdat er te veel variabelen zijn. Onderbewust pik je die signalen wel op. Je lichaam geeft dan de antwoorden. Lees verder over: ‘Lichaamsintuïtie; je lichaam heeft het antwoord

Moeite met keuzes maken? Last van je ondermijner? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.