Meer dan 2500 jaar geleden ontstond in China de Taoïstische filosofie, dit had invloed op de ontwikkeling van de geneeskunde, de poëzie, de schilderkunst, de bewegings- en verdedigings- kunsten en de natuurwetenschappen. Oorspronkelijk werden de Taoïstische kunsten (TCA) alleen binnen familieclans doorgegeven, maar rond 1900 werden sommige familiestijlen ook toegankelijk voor anderen, zoals bv. Chen stijl, Wu stijl, Yang stijl en Lee stijl.

De Lee stijl is een van de weinige nog traditionele stijlen. Chan Lee, de laatste telg van de familie Lee, reisde de wereld over en vestigde zich uiteindelijk in Engeland, waar hij lessen in de Taoïstische leer ging geven aan westerlingen, en bracht zo de Lee stijl in de openbaarheid. Hij ontmoette daar Chee Soo, die hij benoemde tot zijn persoonlijke leerling en opvolger. Na de dood van grootmeester Chan Lee in 1954, zette Chee Soo de traditie van de familie Lee voort en verbreidde de stijl vooral in Engeland, hij gaf lessen en schreef boeken tot aan zijn dood in 1994.

Norbert Meller begon in 1977 zijn opleiding als persoonlijke leerling van Chee Soo en bracht de stijl naar Duitsland en Nederland, hij is de hoogst gegradueerde meester buiten Engeland. Ramón Stol begon als 14-jarige zijn opleiding bij Norbert Meller. Samen zetten zij de stijl voort in Nederland en Duitsland

Meer over Tai Chi