Intuitie is helder weten, ook wel 'inzicht zonder nadenken'. Door contact met jouw intuitie heb je zelfvertrouwen omdat je weet hoe "het" voor jou zit. Je hebt de ruimte om te ervaren wat je voelt en werkelijk wilt zodat je beter je persoonlijke doelen kunt bereiken. 

Enkele voorbeelden van intuitie:   

- Ik ben me bewust van de energien om mij heen 
- Ik voel mensen aan. Bewustzijn van de oordelen of de intentie van mensen
- Ik weet welke keuze bij me past
- Ik heb bewustzijn van de onderstroom in gesprekken 
- Ik heb zelfvertrouwen in wat ik doe, voel en ervaar
- Ik weet wat het effect is van mezelf op de ander
- Op afstand voelen hoe het met iemand is
- Of misschien zelfs bewustzijn van vorige levens of weten hoe keuzes in de toekomst uitpakken


Bij intuitie ontwikkelen zijn drie aspecten belangrijk:

  • Onderscheid kunnen maken tussen intuitie, emoties en ratio

Je ontwikkelt kennis over jezelf. Aangezien je gedachten en overtuigingen direct beïnvloeden hoe je voelt is het belangrijk om onderscheid te kunnen maken tussen intuïtie, je emoties en je ratio.
  • Aanwezig zijn in het nu

Alleen in het nu pik je de signalen op. Wees met je aandacht bij wat je waarneemt vanuit je zintuigen, maar ook je emoties en de gedachten die je hebt. Besef dat als je aan het denken bent, je veel minder in staat bent om signalen op te pikken.
  • Ontwikkelen van je waarnemingsvermogen

Door met aandacht te zijn bij je zintuigen, vergroot je je waarnemingsvermogen. Denk hierbij aan de wijnconnaisseur die zijn reuk- en smaakvermogen versterkt heeft door tijd en aandacht te besteden over de smaaksensaties, ingredienten en achtergronden van wijnen. Ook zo kun jij je bewustzijn ontwikkelen van de subtiele signalen en energieën in en om je heen.


Zelfvertrouwen en innerlijke kracht

In contact met je intuitie voel je je zelfverzekerd en sta je in je kracht. De twijfels en angsten die je soms ervaart, ontstaan vaak onbewust vanuit de gedachten en herinneringen die je hebt. 

Lees hier verder over intuitie